Este nevoie de folosirea unui primer de pleoape in rutina mea de machiaj?

Ideea de a adauga un produs suplimentar in rutina de machiaj nu ne convine prea mult, mai ales daca nu suntem sigure ca acest lucru este absolut necesar. Primerul de pleoape tinde sa fie unul dintre acele produse. Este intr-adevar necesar sa achizitionez un primer pleoape? Ar putea acesta sa imi faca machiajul mai frumos si mai rezistent? Ei bine, raspunsul pentru aceste intrebari este DA. Mai jos vom enumera cateva beneficii ale adaugarii unui primer in rutina de machiaj inainte de aplicarea fardurilor.

Primer-ul de pleoape face ca fardurile sa reziste mai mult decat in mod obisnuit.

Atunci cand esti data cu farduri fara a avea o baza sub ele, machiajul incepe sa se miste, sa se pateze sau sa se estompeze odata cu trecerea orelor. De-a lungul zilei, pleoapele vor acumula exces de sebum, iar acest ulei va face ca ochii sa para mai intunecati si mai obositi. Un primer de ochi te va ajuta sa iti mentii machiajul intact pana la demachiere.

primer-pleoape

Primer-ul de pleoape permite o aplicare mai usoara a fardurilor.

Daca obisnuiesti sa depui un efort prea mare in aplicarea umbrelor in zona ochilor, problema ar putea sa nu fie lipsa de pricepere. Fara o baza de machiaj, fardurile tind sa se aplice neuniform, iar tehnica de blending poate sa dea batai de cap. Un strat subtire de primer de pleoape poate face diferenta atat in timpul cat si in efortul depus in aplicarea machiajului, creand o suprafata uniforma pentru intinderea fardurilor.

Primer-ul de pleoape poate ajuta la fixarea eyeliner-ului (tusului de ochi).

Baza de machiaj pentru ochi poate fi, de asemenea, utila inainte de aplicarea eyeliner-ului. Crearea “coditelor” perfecte pentru acel cat eye ispititor este destul de dificila, insa nu si cand folosesti un primer de pleoape. Mai mult, fara o astfel de baza, tusul tinde sa se frece si sa se estompeze in doar cateva ore.

Primer-ul de pleoape te ajuta sa-ti ascunzi imperfectiunile.

Daca pleoapele sunt mai putin netede sau daca au diferite imperfectiuni, un primer special te va ajuta sa creezi o panza uniforma pentru aplicarea restului de machiaj pentru ochi, in asa fel incat rezultatul final sa fie fara cusur. Poti utiliza chiar si o paleta de corectare a culorilor pentru a ajuta la estomparea petelor inestetice in locul primer-ului.

Leave a Comment