Demachiantul, secretul unui ten perfect

Daca uiti sa te demachezi dupa o zi intreaga in care ai purtat machiaj, indiferent de cat de bun este machiajul pe care il folosesti ai toate sansele sa suferi de un ten tern si obosit. Demachiatul easte un gest banal, insa este extrem de important, deoarece poate sa asigure sanatatea pielii.

Daca in trecut nu erau foarte multe optiuni in ceea ce priveste demachierea, astazi exista o multime de variante, precum laptele demachiant, spuma, gelul sau solutiile micelare.

Laptele demachiant. Este o varianta perfecta in cazul tenului normal sau mixt. Daca nu prezinti probleme deosebite ale tenului, poti folosi un lapte de buna calitate.

Solutiile micelare. Apa micelara este o alta varianta de demachiere, destinata indeosebi tenului uscata. Aceasta hidrateaza si nu necesita clatirea cu apa a fetei. Micelele din apa micelara sunt niste structuri moleculare sferice care aduna toate impuritatile de pe piele, lasand-o curata si bine hidratata.

Imagini pentru Demachiantul

Spuma sau gelul. Sunt variante indicate pentru tenul foarte gras. Atunci cand tenul secreta foarte mult sebum, acesta trebuie sa fie inlaturat delicat iar produsele demachiante sub forma de spuma si gel fac asta. Desi exista pe piata destul de multe solutii pentru tenul gras, este indicat sa te feresti de ele deoarece efectul poate sa fie unul neplacut. Acestea usuca foarte tare tenul, iar organismul va incerca sa secrete si mai mult sebum sub forma unei reactii de aparare.

Ce sa nu faci atunci cand te demachiezi?

Evita sa te demachiezi folosind sapunul. De cele mai multe ori, sapunul are un PH diferit de cel al tenului si duce la iritarea acestuia. De asemenea, poate sa produca modificarea PH-ului natural.

Multe femei aleg sa se demachieze folosind servetele pentru copii, insa nici aceasta nu este o varianta foarte buna, deoarece nu pot dizolva machiajul si nici curata impuritatile acumulate pe suprafata tenului.

Servetelele demachiante sunt o solutie buna pentru momentele in care te grabesti sau nu ai nicio alta varianta la dispozitie, insa este bine sa nu abuzezi de ele deoarece nu asigura o curatare perfecta a tenului. Acestea sunt potrivite doar in momentele in care calatoresti sau te grabesti.

De asemenea, lotiunea tonica poate sa fie o varianta buna, insa trebuie sa te asiguri ca nu contine alcool. In cazul in care contine alcool, poate aparea deshidratarea tenului.

Leave a Comment