De ce ai nevoie de primer pentru fata si cum il alegi pe cel mai bun?

In ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe produse de machiaj, care mai de care mai promitatoare. Fondurile de ten au ajuns sa aiba sute de nuante si sa fie gandite pentru diverse tipuri de ten, pudrele pot oferi protectie si sunt destinate utilizarii zilnice iar rujurile, rimelurile si elementele destinate strict esteticii au capacitatea de a transforma orice fata.

Chiar si pentru cele mai pasionate femei atunci cand vine vorba despre machiaj, exista o multime de secrete. Unul dintre secrete este primerul pentru fata. Acesta ajuta la evitarea stralucirii si este o baza perfecta pentru aplicarea fondului de ten. Un primer bun face produsele de make-up sa reziste mult mai mult pe pielea ta si permite o aplicare mult mai usoara a machiajului. Practic, ai nevoie de primer daca vrei protectie, vrei ca machiajul sa reziste si vrrei o fata care sa nu straluceasca foarte tare.

Cum alegi cel mai bun primer pentru fata?

Pe piata gasesti mai multe variante de primer, sub forma de crema, gel sau pudra:

  • Primerul pe baza de crema. Ajuta la inmuierea pielii, in asa fel incat sa fie perfecta pentru aplicarea fondului de ten. Daca vrei un machiaj care sa reziste foarte mult timp pe parcursul serii, este varianta perfecta. Acelasi primer sub forma de crema poate netezi liniile fine si poate acoperi ridurile si porii largi.
  • Primerul pe baza de pudra este destinat tenului gras, deoarece poate sa elimine senzatia de stralucire a pielii si sa ofere o baza foarte buna pentru fondul de ten.
  • Primerul gel este asemanator cu cel crema, fiind mai usor de purtat peste tot si foarte usor de aplciat.
Imagini pentru beauty face

Cum se aplica un primer pentru fata?

Daca il folosesti pentru toata fata, este bine sa il aplici cu buricele degetelor, pentru ca il poti distribui foarte bine si poate patrunde in piele. Daca il folosesti doar in anumite zone, utilizarea unei pensule este esentiala. Vei avea o precizie foarte mare daca alegi sa folosesti o pensula de buze.

Cu timpul, aplicarea primerului de fata trebuie sa devina o rutina, in conditiile in care iti protejeaza fata si te ajuta sa te bucuri de un machiaj mult mai rezistent. In plus, masajul facut cu buricele degetelor ajuta la circulatia sangelui si la vascularizarea fetei, protejand impotriva ridurilor si a altor probleme.

Leave a Comment