Cum se foloseste creionul de conturare a ochilor

Creionul dermatograf ofera ochilor o definitie mai blanda decat tusul de ochi, fiind totodata mai usor de aplicat si de controlat si mai simplu de sters. Astfel, este o optiune recomandata incepatorilor in machiaj.

In ziua de azi, gasim pe piata doua optiuni de creion contur ochi: automat si traditional, ambele avand avantaje si dezavantaje.

Creioanele automate pentru ochi au avantajul evident ca nu trebuie niciodata ascutite, eliminand atat nevoia de ascutitoare cat si mizeria care vine impreuna cu ea. Acestea vin in aplicatoare de plastic si, in momentul in care este folosit capul, pur si simplu se rasuceste baza pentru a scoate mai mult produs. Dezavantajul acestui tip de dermatograf este ca, dat fiind faptul ca nu poate fi ascutit, trebuie manevrat in anumite moduri la fiecare utilizare pentru a evita tocirea varfului si implicit ingrosarea liniei de contur. In mod natural, creioanele de ochi automate sunt mai moi si mai cremoase decat creioanele traditionale, asadar daca nu iti plac dermatografele prea dure, acestea sunt cele mai potrivite pentru tine.

Creionul traditional, pe de alta parte, are o prezenta mai mare pe piata, ceea ce inseamna ca vine in mai multe variante (intotdeauna un lucru bun) de culori si texturi. Dezavantajul in cazul acestui tip de dermatograf este acela ca, daca zona ochilor este mai sensibila, se poate inrosi sau irita in urma folosirii creionului, acesta avand o textura mai dura. Pentru a preveni acest lucru, utilizeaza o baza de fard pulbere. Acest lucru va permite creionului sa alunece mai bine pe pleoape.

Asadar, cum se aplica creionul de conturare a ochilor? Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este sa fii extrem de blanda atunci cand trebuie sa te ocupi de zona ochilor deoarece aceasta este foarte sensibila. In general, creionul de ochi se foloseste pentru trasarea unei dungi subtiri de-a lungul liniei genelor superioare si inferioare, din interior catre exterior. Daca vrei sa creezi efectul de cat eye, traseaza o linie neagra bine definita doar pe pleoapa superioara. Astfel, ochii vor parea mai alungiti si mai seducatori. Pentru efectul de marire a ochilor, iti recomandam utilizarea unui creion alb in coltul intern al ochilor si desenarea unei linii groase pe pleoapa mobila. Daca ai ochii mici sau pleoapele cazute, traseaza o linie simpla si subtire. Iar daca ai ochii descendenti, iti vei imbunatati aspectul prin desenarea unei linii subtiri pe pleoapa mobila, incepand din coltul intern si terminand spre exterior, unde linia trebuie sa fie mai groasa. In final, codita trebuie alungita usor in sus.

Leave a Comment