Cum alegi fondul de ten pentru a te bucura de o imagine fără cusur?

Machiajul a fost prezent dintotdeauna în societatea noastră, chiar dacă la început femeile se foloseau de diverse plante pentru a-și înfrumuseța fața, iar acum se solosesc de cosmetice profesionale. Ceea ce este cert, este ca orice femeie are o trusa cu fond de ten, ruj, eye liner și o mulțime de alte produse cu care își scoate în evidență părțile frumoase ale feței.

Deși există foarte multe produse cosmetice, cel mai important este fondul de ten. Acesta reușește să acopere imperfecțiunile feței, să protejeze de frig și să fie un adevărat element de protecție solară.  

Nu orice fond de ten este bun, însă. Dacă vrei rezultate foarte bune este bine să optezi pentru un fond de ten mineral și să ții cont de o serie de criterii extrem de importante.

cosmetice-naturale
Skin care woman removing makeup

Cum alegi corect fondul de ten?

Un prim pas pe care trebuie să îl faci este să îți analizezi tenul. Tenul lucios are nevoie de un fond de ten fără ulei, care să ajute la evitarea efectului de piele grasă. Tenul uscat, în schimb, are nevoie de un fond de ten cremă. Acesta hidratează și îi oferă feței o imagine mult mai sănătoasă.
Dacă ești norocoasă și ai un ten normal, poți opta pentru un fond de ten fluid.

Dacă știi care este consistența fondului de ten pe care îl achiziționezi, trebuie să acorzi atenție nuanțelor. Nuanța se alege tot în funcție de piele, însă de data aceasta de culoarea pielii. O piele deschisă la culoare necesită un fond de ten auriu, cât mai cald. Un ten măsliniu are nevoie de o nuanță cărămizie iar un ten închis la culoare trebuie să fie deschis prin nuanțe de roz perlat.

Este bine ca în momentul în care achiziționezi un fond de ten să nu o faci fără să știi ce cumperi. Prima dată când alegi produsul este bine să îl încerci. Din acest motiv este indicat să mergi în magazin. Ulterior, poți să îl comanzi online fără probleme.

Pentru a te asigura că totul este 100% ok, verifică eticheta. De regulă, pe etichetă ai informații despre tipul de ten pentru care este realizat produsul, despre data la care expiră și despre ingrediente.

Pentru a te bucura de o piele cât mai sănătoasă pe termen lung este bine să te orientezi întotdeauna spre cosmetice naturale.

Ai mare grijă, să nu păstrezi un fond de ten mai mult de 12 luni după ce a fost deschis, deoarece expiră. Produsele foarte bune pot rezista chiar și 2 ani, însă este bine să te asiguri că acest lucru este valabil înainte de a le folosi pe termen lung.

Leave a Comment