Ce sunt parabenii si de ce trebuie sa te feresti de ei?

Pe piata exista din ce in ce mai multe produse cosmetice fara parabeni, gluten sau chimicale, producatorii axandu-se din ce in ce mai mult pe ideea de natural. Din punct de vedere al marketingului, lipsa parabenilor prinde bine. Totusi, putine femei stiu ce sunt acesti parabeni si de ce trebuie sa fie alese produse care sa nu ii contina.

Ce sunt parabenii?

Sunt conservanti. Acestia sunt folositi de foarte multa vreme in produsele de ingrijire personala, deoarece au rolul de a elimina riscul de aparitie a bacteriilor, a funghilor sau a altorsituatii nepacute.In principiu, scopul lor este unul bun, iar argumentele producatorilor pentru a-i folosi sunt cat se poate de convingatoare:

  • Sunt foarte ieftini;
  • Sunt extrem de eficienti in distrugerea microbilor.

Cu toate astea, studiile din ultimii ani au ajuns la concluzia ca pot fi daunatori pentru sanatatea noastra. Exista o legatura destul de bine conturata intre cancerul la san si parabeni si de asemenea, barbatii care folosesc produse cu parabeni prezinta riscul de scadere a numarului de spermatozoizi.

Este adevarat ca inca se fac studii asupra parabenilor, insa informatiile amintite sunt suficiente pentru a te face sa te feresti de ei.

definire-sprancene

Exista cosmetice fara parabeni?

Din pacate, alternativele care pot sa inlocuiasca in totalitate calitatea de conservare a parabenilor sunt destul de putine. Cu toate astea, se pot gasi produse naturale care au rol de conservant, cum ar fi cimbrul, rozmarinul, oreganul, levantica sau rozmarinul.

Pe piata exista din ce in ce mai multe magazine care comercializeaza cosmetice fara parabeni, fara produse ce pot genera alergii si fara alti conservanti, insa aceste produse trebuie sa fie folosite mult mai repede decat cele cu parabeni.

Unde gasesti cosmeticele fara parabeni si cat sunt de scumpe?

Exista din ce in ce mai multe magazine specializate, precum doncosmetics.ro, unde poti gasi produse fara parabeni, fie ca este vorba despre produse pentru buze, pentru ochi, pentru fata sau pentru ingrijirea altor zone ale compului.

In general, aceste produse nu sunt mult mai scumpe decat produsele cosmetice uzuale si reusesc sa aiba proprietati foarte atractive. Atentie, insa! In momentul in care achizitionezi produse cosmetice naturale este bine sa te asiguri ca acestea sunt aprobate din punct medical si sa analizezi cu atentie ingredientele pe care le au in compozitie!

Daca te hotarasti sa folosesti produse fara parabeni, incearca sa nu te limitezi doar la fondul de ten, ruj sau creme, ci sa cauti si geluri de dus sau alte produse de ingrijire cu aceleasi calitati!

2 Thoughts to “Ce sunt parabenii si de ce trebuie sa te feresti de ei?”

  1. Magda

    Buna ziua,

    as dori sa comand Fondul de ten mat la 49,90 lei, puteti sa-mi confirmati ca nu contine gluten? Va intreb pentru ca am intoleranta la gluten si tin o dieta fara gluten. Multumesc mult

Leave a Comment