Alegerea pudrei perfecte

Rutina de machiaj a fiecarei femei implica tot felul de produse interesante. Unul dintre aceste produse este pudra. Aceasta poate sa protejeze de soare, poate fi pudra anti shine, eliminand ricul de stralucire a tenului, poate sa fixeze fondul de ten si sa minimizeze aspectul porilor. Exista atat de multe optiuni de pudra pe piata incat alegerea ei poate sa fie destul de dificila.

Iata, asadar, un ghid care te ajuta sa alegi pudra perfecta.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi pudra?

1. De textura. In functie de textura exista mai multe variate de pudra. Se poate alege pudra presata care este extrem de buna pentru retusuri si pentru fixarea machiajului sub ochi, se poate alege pudra libera, ideala pentru un ten gras sau normal sau se poate opta pentru pudra compacta. Aceasta ultima varianta este foarte interesanta, in conditiile in care poate servi atat pe post de fond de ten cat si pe post de pudra. De asemenea, se poate alege o pudra minerala. Pudrele minerale sunt din ce in ce mai populare in ultimii ani, fiind ceva mai naturale. Este adevarat ca sunt mai costisitoare, insa faptul ca nu incarca porii si ca ajuta la hidratare si chiar la eliminarea acneii le face sa merite.

pudra-antishine

2. De culoare. Un alt aspect deosebit de important la alegerea pudrei este culoarea. Daca vrei un machiaj care sa arate impecabil este bine sa te orientezi catre o pudra ceva mai deschisa la culoare decat fondul de ten. Pentru a merge la sigur poti alege pudra translucida.

Atentie! Daca tenul cu care te-a inzestrat mama natura este gras si uleios, pudra poate sa oxideze ceea ce duce la colorarea ei in portocaliu. Tocmai de aceea este indicata alegerea unei nuante cat mai deschise.

3. De brand. Conteaza brandul? Cu siguranta ! Mizeaza intotdeauna pe brandurile cunoscute, care au produse testate si ultra testate. In felul acesta te asiguri ca riscurile de a dezvolta acnee sau diverse alte probleme ale tenului sunt inexistente.

Sfaturi utile!
Este bine sa aplici pudra doar dupa ce ai indepartat excesul de produs de pe pensula. Un secret foarte important este sa folosesti o pensula de foarte buna calitate, deoarece poate asigura o acoperire foarte buna. Daca nu ai o pensula buna, aproape indiferent de calitatea pudrei vei putea sa ai probleme.

Daca ai pus prea multa pudra nu este nicio problema. Aceasta poate sa fie indepartata cu ajutorul unui servetel si a unei pensule curate.

Leave a Comment